Материите на роклите

„Коя рокля е за мен ? – това е въпроса, който вълнува всички бъдещи булки. Обсъждайки стила на сватбата, ние започваме от сватбената рокля.

Съветвам моите клиентки на първа проба да обличат колкото се може по-вече различни кройки на рокли: А-силует, гръцко деколте, коктейлна рокля с дължина под коляното, бална рокля, с шлейф и без, с испанско или късо було. Пробвайте дори модели, който ви се струват неподходящи за вашата фигура или не носите в ежедневието. Понякога представата и реалното усещане за роклята и начина, по който пада по тялото е различен. Подчертайте силните страни на вашата фигура – рамене, талия или деликатна цепка на крака. Не предозирайте – имате ли пришити перли – не слагайте бижу на врата. Помнете – красотата е в златната среда.

Известните дизайнери е бранша се стремят към лекота и ефирност. Предпочитаните материи са шифон – матиран или на щампи и лека, естествена коприна. Ако сватбената вечеря е предвидена в ресторант или бална зала – заложете на тежък сатен, апликиран с дантела. Но, ако предвиждате парти в градина – заложете на коктейлна рокля с дължина до коляно – внушение за класа и стил ! Много популярни са цветните решения – колан, апликация в цвят или ярки обувки. Бъдете смели – това е вашият ден!

Предпочитайте готови рокли, който да се коригират по ваш размер, а ако ще поръчвате – доверявайте се само на изпитаните в бранша. Опита ми показва, че разочарованието от зле ушита рокля е огромно. А, като жена : не пренебрегвайте факта, че ще носите роклята между 10 и 14 часа, нека е удобна и подходяща за танци! „