Подготовка за сватба

В работата си като сватбен агент последните 9 години се срещам всекидневно с двойки, които търсят отговори на въпроси, свързани с организацията на сватбеното си тържество. Реших, за да сме полезни като сватбена агенция и организатори на специални събития, отговарям на най-често задаваните въпроси.

„От къде да започна подготовката ?”

Подготовката на събитие като сватбеното тържество изисква време, информация и умения за координация. Първата отправна точка е срещата и избор на сватбена агенция, която притежава богата база данни и ще предложи варианти на локация за провеждане на тържеството, партньори за събитието, варианти за визия и стайлинг на декора, както и контрол и координация. Честа грешка е наемането на дисководещ или фотограф и след това търсене на опции за нови партньори. Ние ще ви предложим различни партньори, с различни визии за дейността си и цени. Добър вариант е обособяването на екип, по наша препоръка, тъй като ние познаваме стила и темпото на работа на всеки от нашите партньори, както и сроковете за предоставяне на крайната продукция на клиента. Изборът на Сватбената агенция е първа стъпка от вашия ход към големия ден !

„Кои са добрите в бранша? ”

Този въпрос води след себе си дълги разговори по темата и събеседване. Както във всяка друга сфера и тук има добри, посредствени и изключителни ! Факт е, че добрите професионалисти са с ангажименти за месеци, понякога и година напред, поемат по-малък брой събития и държат на качеството. Понякога големия брой ангажименти води до т.нар. ” зацикляне” и не е гаранция за добре свършена работа. Моят съвет е : проследете крайният продукт на харесания от вас партньор през годините и ако има творческо развитие, оригинални идеи и нестандартен поглед върху стандартните ситуации, ако намирате детайли пред които да „ахнете” – това е вашият човек !

„Как да избера стила, темата на сватбата ?”

Роклята, цвета и, визията, декорацията по нея – перли, камъчета, дантела са отправна точка за цялостния стайлинг на декора на локацията.
Като декоратор с опит и човек познаващ материи и комбинациите им съветвам – ако по роклята има перли, да не подчиняваме декорация на блестящи камъчета, а да го направим преливащ към стила. Изборът на тема за сватбата е индивидуален, често свързан с любовната история на двойката – любим цвят, галено обръщение или детайл от предложението за брак. Моята роля е да ви предоставя богат избор на варианти, да предложа идеи и да реализирам и най-смелите ваши !

„Как да си избера фризьор и гримьор ? ”

Изборът на човек, който да отговаря за визията е много труден – върху него пада тежестта на одобрението или не на комплексната визия на булката. Грима , прическата и роклята трябва да са в хармония, която да донесе удоволствие и самочувствие на булката и перфектна основа за фотографските умения. Грим тип”блестящ ефект” не е добър избор, на снимките и на филма от сватбата ще изглеждате „мокри”. Добрите гримьори знаят това и използват матиращи продукти на професионални фирми за козметика.
Прическата е другото звено , заслужаващо голяма внимание – трябва да е достатъчно добре фиксирана, за да издържи фотосесия, ритуали и танци. Задължително направете пробна прическа и грим, обсъдете варианти спрямо вашия тен, овал на лицето и рокля с професионалистите, изберете най-доброто! Денят е много важен !

Наталина Пекова